Обама сподівається, що Трамп уникатиме

Обама сподівається, що Трамп уникатиме "шкідливих для партнерів" угод з Москвою

Укрінформ
Президент США Барак Обама не очікує від Дональда Трампа точного продовження політики нинішньої адміністрації Білого дому, однак сподівається, що той не вдаватиметься до укладення угод з Москвою, які шкодитимуть партнерам.

Про це глава Білого дому заявив у четвер у Берліні на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я не очікую, що обраний президент точно слідуватиме нашому плану, нашому підходу. Однак, я сподіваюсь, що він не обере підхід політичного прагматизму й не пропонуватиме просто укласти деякі угоди з Росією, навіть якщо це заподіюватиме біль людям, або порушуватиме міжнародні норми, або якщо це залишить невеликі країни уразливими чи створить довгострокові проблеми в таких регіонах, як Сирія", - зауважив Обама.

При цьому американський лідер визнав, що Росія є потужною військовою державою, яка має вплив як у регіоні, так і в інших частинах світу. "Для того, щоб вирішити багато проблемних питань у всьому світу, в наших інтересах працювати з Росією та добитися співпраці з їхнього боку", - наголосив президент США.

Він зауважив, що останніми роками намагався знайти конструктивні підходи у відносинах з Росією, однак Вашингтон і Москва мають кардинально різні погляди на ситуацію у світі.

"У таких питаннях, як Україна і Сирія, ми маємо суттєву різницю (в позиціях – ред.)", - заявив американський лідер. Він висловив сподівання, що обраний президент продовжить застосовувати конструктивний підхід США, який існує зараз, шукати сфери, де цінності й інтереси США і РФ збігаються, а також протистояти Росії в питаннях, по яких вони віддаляються від цінностей демократії і міжнародних норм.

Крім того, Обама зазначив, що після спілкування з Трампом і представниками перехідної команди вражений тим, яку підтримку вони висловлювали по відношенню до НАТО. Він підкреслив, що Трамп підтвердив свою прихильність співпраці в рамках Альянсу як основи міжнародної безпеки, і це, за словами Обами, "дуже важливо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-