Слідком РФ з'ясує, як

Слідком РФ з'ясує, як "розчинилися" готель і басейн на космодромі "Східний"

Укрінформ
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу через те, що не були побудовані об'єкти інфраструктури на космодромі «Східний».

Про це стало відомо «Комерсанту».

Як пише видання, нову справу на космодромі «Східний» порушено за ч. 4 ст. 159 КК РФ - шахрайство в особливо великому розмірі. Не були побудовані адміністративно-діловий комплекс з п'ятизірковим готелем, а також спецмайданчиком для спостереження, басейном і бомбосховищем. Через це, коли  приїжджав на космодром у квітні Путін, він спостерігав за пуском ракети «Союз-2.1 а» з виритої нашвидкуруч траншеї.

За версією слідства, будівництво комплексу запланували у 2013 р. і виділили на нього 143 млн руб. Займатися проектом почало ТОВ «ПСК «Мікос», генеральний директор якого Сергій Островський, мав зв'язки в «Роскосмосі» і «Ипромашпроме». Він же організував підписання підроблених актів здачі-приймання проектної документації, щоб на рахунок його компанії надійшло понад 70 млн руб. Ще за 10 млн руб. він найняв працівників ВАТ 31 ГПІСС і знайомих архітекторів для того, щоб вони виконали роботи за «Мікос». Решта 60 млн руб. він відправив на рахунки фірм-одноденок і перевів у готівку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-