У Канаді зібралася велика конференція щодо Сирії

У Канаді зібралася велика конференція щодо Сирії

Укрінформ
Представники близько 15 країн разом із членами сирійської опозиції та громадянського суспільства зібралися у Канаді для пошуку шляхів завершення війни в Сирії.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Канади, інформує кореспондент агентства.

«Уряд Канади зібрав разом спеціальних посланників із 15 країн, представників сирійської політичної опозиції, ООН та сирійського громадянського суспільства, а також провідних академіків, аби обговорити ситуацію в Сирії. Захід, організований разом із Нідерландами, пройшов на території гірського містечка Монт-Тремблан у провінції Квебек», - розповіли у відомстві.

При цьому обговорювалися теми відновлення мирних перемовин та умов постійного припинення вогню, яких би дотримувалися усі сторони, включно із режимом Асада та його прибічниками - Росією та Іраном. «У центрі розмови була підзвітність та невідкладна необхідність пошуку шляхів забезпечення безперешкодної гуманітарної допомоги сирійцям», - додали у МЗС.

Однак, конкретних результатів зустрічі у зовнішньополітичному відомстві не повідомили. «Захід у Монт-Тремблані став складовою широкого підходу уряду Канади до питання підтримки міжнародної коаліції по боротьбі із ІДІЛ та загалом залучення до подій у Сирії, Іраку, Йорданії та Лівані, оголошеного у лютому прем'єр-міністром», -  підсумували у МЗС.

Як повідомлялося, взимку Канада пообіцяла виділити 1,6 млрд дол. протягом наступних трьох років на вирішення ситуації в Сирії, Іраку та регіоні. До цієї суми входить безпекова та гуманітарна допомога, яка дозволить забезпечити потреби у харчуванні, житлі, охороні здоров'я, захист та освіті постраждалих від кризи сирійців.

Фото: Posh&Rock Life

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-