Канада занепокоєна станом дотримання прав людини у Ірані

Канада занепокоєна станом дотримання прав людини у Ірані

Укрінформ
Ситуація із дотриманням прав людини в Ірані викликає занепокоєння та потребує серйозного покращення.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, коментуючи ухвалення Генасамблеєю ООН відповідної резолюції.

«Ухвалення цієї резолюції 85-ма державами-членами демонструє, що Канада та міжнародна спільнота залишається серйозно занепокоєною нестачею поваги до прав людини у Ірані. Канада закликає уряд Ірану виконати свої зобов'язання у галузі прав людини», - сказав Діон.

Він наголосив, що нинішні двосторонні відносини із Іраном дозволяють Канаді «порушувати питання, що викликають заклопотаність, серед яких і права людини».

У зовнішньополітичному відомстві Канади додали, що ситуація із дотриманням прав людини у Ірані залишається «серйозною».

«Продовжуються регулярні та масові порушення прав людини і основоположних свобод, серед яких: висока кількість страт (у тому числі неповнолітніх), обмеження прав жінок та меншин (включно із релігійними громадами), а також свободи слова і мирних зібрань, крім цього фіксується неповага до верховенства закону та належного процесу», - наголосили у МЗС.

В МЗС підкреслили, що ухваленням резолюції світова спільнота закликала Іран «вжити конкретних заходів, як у правовій площині, так і у практичній, аби сповна дотримуватися своїх зобов'язань у галузі прав людини».

Додамо: резолюція, яка критикує рівень дотримання прав людини Іраном, була презентована Третьому комітету Генеральної асамблеї ООН від імені Канади та ще 41 країни, які долучилися до її написання.

Нагадаємо також, що глава МЗС Канади заявив про прагнення відновити дипломатичні відносини із Іраном, розірвані 4 роки тому, та скасував ряд санкцій, накладених на Тегеран попереднім канадським урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-