Штайнмайєр таки зустрівся в Анкарі з Ердоганом

Штайнмайєр таки зустрівся в Анкарі з Ердоганом

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр у ході свого візиту в Анкару 15 листопада провів зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і прем'єром країни Біналі Йилдиримом, які не були підтверджені до останньої хвилини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"На порядку важливі, складні теми", - повідомили коротко у Міністерстві закордонних справ Німеччини про переговори з вищим керівництвом Туреччини.

Можливо, турецькі лідери вирішили зустрітися з гостем у світлі висунення його напередодні кандидатом на посаду наступного президента ФРН.

Про те, що у ході візиту Штайнмайєр піднімає "незручні" питання двосторонніх відносин, він сказав сам на прес-конференції раніше у вівторок після консультацій з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу.

За його словами, "у ФРН стурбовані у зв'язку з масовими арештами у Туреччині", переслідуванням журналістів після спроби путчу, при цьому саму цю спробу Берлін категорично засуджує і висловлює захоплення "людьми, які вийшли вночі 15 липня на вулиці, щоб захистити демократію".

Говорячи про перспективи вступу Туреччини до ЄС, німецький дипломат сказав, що країна повинна вирішити для себе, куди їй рухатися, критерії членства Анкарі відомі.

Нагадаємо, що у Брюсселі деякі політики вже закликають припинити багаторічні переговори, а в самій Туреччині заявили, що "по горло ситі поблажливістю" Європи. Штайнмайєр попросив турок не сприймати звернення Європи, Німеччини як "повчання".

Як відзначають супроводжуючі Штайнмайєра німецькі журналісти, атмосфера прес-конференції двох міністрів була дуже холодною. Чавушоглу навіть не намагався бути люб'язним у відповідь на спроби гостя "підсолодити пігулку" критики і у відповідь висунув звинувачення в тому, що Німеччина дає притулок терористам з Робочої партії Курдистану. Раніше у пособництві тероризму Німеччину звинуватив і президент Ердоган.

Фото: Anadolu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-