Новий парламент Литви підтвердив: на оборону - 2% ВВП

Новий парламент Литви підтвердив: на оборону - 2% ВВП

Укрінформ
Новий парламент Литви у вівторок одностайно ухвалив резолюцію щодо наступності зовнішньополітичного курсу, а також політики у сфері безпеки і оборони та закріпив зобов'язання про забезпечення до 2018 р. фінансування оборонних потреб у розмірі 2% ВВП.

Про це повідомляє портал Delfi

У документі зазначається, що буде реалізовано раніше підписану угоду про стратегічні віхи зовнішньополітичного курсу, а також політики у сфері безпеки і оборони Литви на 2014-2020 рр. Цією угодою парламент, що завершив свою роботу, зобов'язався до 2020 р. виконувати свої зобов'язання про виділення на оборону НАТО 2% ВВП, але є політична угода домогтися цього вже у 2018 р. У документі міститься також обіцянка підтримки цілям політики «Східного партнерства», і парламент зобов'язується завершити переговори з організацією економічного співробітництва і розвитку з тим, аби Литва стала її членом.

Намічається також зміцнювати зв'язки Литви із Сполученими Штатами Америки, Великою Британією, Німеччиною, Францією, Польщею, Естонією, Латвією, країнами Північної Європи, іншими демократичними державами. 

Як повідомляв Укрінформ, обраний президентом США Дональд Трамп під час своєї передвиборної кампанії заявляв, що перед тим, як виконувати союзницькі зобов'язання перед своїми партнерами по НАТО, у тому числі у Балтії, треба подивитися, наскільки там виконується рекомендована норма військового бюджету в 2%.

Фото © A.Didžgalvio nuotr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-