Явка на президентських виборах в Болгарії трохи більше 27%

Явка на президентських виборах в Болгарії трохи більше 27%

Укрінформ
Явка в другому турі президентських виборів у Болгарії станом на 13.00 становить 27,2% (1,8 мільйона виборців), що майже на 1% вище показників першого туру виборів.

Такі дані оприлюднив Центрвиборчком Болгарії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«До 13.00 виборча активність по країні у другому турі президентських виборів становить 27,2% (у першому турі цей показник був на рівні 26,2%). Найвищий показник явки зареєстрований у місті Смолян (32,69%), а найнижчий – у місті Кирджалі, де проголосували трохи більш як 17% громадян», - повідомив радник Центрвиборчкому Олександр Андрєєв.

За словами представника Центрвиборчкому Камелії Нейкової, в даний час проводиться перевірка скарги про те, що прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов під час своєї заяви про можливу відставку нібито проводив передвиборчу агітацію. Як зазначила Нейкова, у самій скарзі не представлені докази того, що прем'єр порушив закон про вибори.

У неділю, 13 листопада, у Болгарії проходить другий тур президентських виборів: на пост президента претендують висуванець Болгарської соціалістичної партії, генерал-майор у відставці Румен Радєв і представниця правлячої партії ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії), спікер Народного зібрання (парламенту) Цецка Цачева.

Згідно з результатами першого туру виборів, лідером президентської гонки є Радєв, який випереджає Цачеву майже на 4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-