"Відкрита Росія" ухвалила програму дій після краху режиму Путіна

Фото
Укрінформ
Громадські активісти та політики з різних регіонів Росії зібралися в Гельсінкі, щоб ухвалити статут, маніфест і програму діяльності нового громадсько-мережевого руху «Відкрита Росія».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зібралися, щоб допомогти нашому суспільству здійснити перехід від застарілого авторитарного режиму до сучасної демократичної європейської державі. Від незмінюваної і безконтрольної влади – до влади змінюваної на чесних виборах», - сказав засновник руху Михайло Ходорковський, вітаючи присутніх з заснуванням організації.

Він також заявив про гостру необхідність об'єднання співгромадян. «Після краху режиму потрібно не допустити кризи і хаосу, і відразу стати на курс необхідних прогресивних реформ», – зазначив Ходорковський і закликав учасників руху «працювати над спільними завданнями, незважаючи на відмінності у поглядах».

Члени нового руху, за його словами, повинні сформувати команду, яка протягом року після зміни режиму буде готова до вирішення двох рівнозначних завдань. Перша: вихід з кризи. Друга: політична реформа, за результатами якої будуть проведені чесні вибори.

Найближчим часом учасники руху «Відкрита Росія» опікатимуться інформаційною та юридичною підтримкою: зокрема, вони будуть допомагати громадянам при їх зіткненнях з владою і монополіями, а також вести громадський контроль за діяльністю чиновників і державних ЗМІ.

Крім того, планується участь у виборах усіх рівнів влади.

Нагадаємо, трохи раніше, 14-15 жовтня у Вільнюсі, проходив уже другий в цьому році Форум вільної Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-