У Молдові День тиші перед вирішальним туром президентських виборів

У Молдові День тиші перед вирішальним туром президентських виборів

Укрінформ
Субота, 12 листопада, оголошено в Молдові Днем тиші перед другим туром президентських виборів, який відбудеться у неділю, 13 листопада.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Центральна виборча комісія звертає увагу електоральних конкурентів, що згідно із Законом про вибори, в цей день суворо заборонена будь-яка агітація, а також здійснення фінансових операцій з позначкою «Виборчий фонд»», - повідомили в Центрвиборчкомі.

ЦВК нагадує, що за порушення законодавства про вибори передбачені штрафи, розміри яких коливаються від 10 (для фізичних осіб) до 50 (для електоральних конкурентів) умовних одиниць (умовна одиниця в Молдові дорівнює 2,5 доларам).

Нагадаємо, в неділю, 13 листопада, в Молдові пройде другий тур президентських виборів. За результатами першого туру виборів, за пост президента будуть боротися проросійський політик, голова Партії соціалістів Ігор Додон (у першому турі набрав 48,65% голосів) і єдиний кандидат від правих сил, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду (37,98% голосів).

Ігор Додон (1975 р.н.) - економіст, у 2006-2009 рр. міністр економіки і перший віце-прем'єр країни, в 2011 р. перейшов з Партії комуністів Молдови до Партії соціалістів, яку в тому ж році очолив. Лідер найбільшої фракції парламенту (володіє 24-ма мандатами). Координатор торішніх акцій протесту в Кишиневі. Президент Федерації шахів.

Майя Санду (1972 р.н.) - економіст, спеціаліст з міжнародних відносин. У 2010 році закінчила Гарвардський інститут державного управління. У 2010-2012 рр. радник виконавчого директора Світового банку. В 2012-2015 рр. - міністр освіти Молдови. Наприкінці 2015 р. оголосила про створення власного проєвропейського політичного руху, пізніше перетвореного в партію «Дія і солідарність».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-