США задоволені результатами «ядерної» угоди з Іраном

США задоволені результатами «ядерної» угоди з Іраном

Укрінформ
«Ядерна» угода із Іраном, за наслідками укладення якої Тегеран відмовився від розробки атомної зброї в обмін на скасування великої частини Західних санкцій, досягла своєї мети.

Таку думку висловив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає кореспондент Укрінформу.

«Держсекретар Керрі та чинна адміністрація США переконані, що іранська угода спрацювала. Вона у короткі терміни завадила Ірану отримати ядерну зброю та запровадила режим моніторингу МАГАТЕ, що убезпечить від цього надалі», - сказав Тонер.

За його словами, подібний результат став справжнім успіхом та потребував значних зусиль.

«Це – справжній успіх, і ми важко працювали, аби досягти угоди, та переконати Конгрес у тому, що вона відповідає національним безпековим інтересам США та сприяє безпеці у регіоні», - зазначив представник Держдепу.

Він наголосив, що чинний Державний секретар Джон Керрі намагатиметься переконати у необхідності продовження такої політики свого наступника.

«У рамках процесу передачі влади і ми і Держсекретар багато працюватимемо, аби пояснити цю ситуацію наступному Держсекретарю», - наголосив він.

Тонер визнав, що за бажання вищого керівництва держави, США можуть відмовитися від виконання своїх зобов'язань відповідно до угоди. «Що ж, усе можливо», - відповів він на запитання про можливість розірвання «ядерної угоди» з Іраном.

Нагадаємо: Дональд Трамп під час передвиборної кампанії неодноразово критикував угоду з Іраном та обіцяв у випадку приходу до влади розірвати її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-