Президент обговорив з головою держзборів Словенії співпрацю міжнародних організацій

Президент обговорив з головою держзборів Словенії співпрацю міжнародних організацій

Укрінформ
У рамках офіційного візиту до Республіки Словенія Президент України Петро Порошенко зустрівся з головою Державних Зборів Словенії Міланом Брглезом.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Співрозмовники обговорили співробітництво в рамках міжнародних організацій, у тому числі на рівні парламентських делегацій. Глава словенського парламенту запевнив українську сторону в послідовній підтримці територіальної цілісності й суверенітету України та висловив готовність до подальшої співпраці з Україною в цій сфері", - йдеться у повідомленні.

У ході зустрічі сторони також засудили масові порушення прав людини, зафіксовані міжнародними організаціями в окупованому Росією Криму.

"Голова Державних Зборів Словенії висловився за продовження санкцій проти Росії до відновлення територіальної цілісності України", - повідомили у президентській прес-службі.

Співрозмовники також наголосили на важливості розширення міжпарламентської співпраці, зокрема між групами українсько-словенської дружби.

Крім того, Порошенко подякував словенській стороні, яка упродовж двох останніх років прийняла на лікування 240 дітей з Донбасу, батьки яких загинули внаслідок військової агресії Росії проти України, а також дітей, батьки яких були поранені або загинули під час Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-