Курди відбили у ІДІЛ важливе місто біля Мосула

Курди відбили у ІДІЛ важливе місто біля Мосула

Укрінформ
В Іраку бійці збройних формувань автономного Іракського Курдистану «пешмерга» визволили від бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» важливе місто Башика неподалік Мосула.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Визволення міста почалося зранку, коли в нього ввійшли близько двох тисяч курдських бійців. За повідомленнями, більшість ісламістів на той час уже втекла з міста, й там лишалися близько сотні бойовиків.

Місто Башика було на лінії фронту з ісламістами понад два роки, відколи бойовики захопили його разом із сусіднім Мосулом.

Воно розташоване приблизно за 13 кілометрів на північний схід від Мосула – найбільшого міста Іраку, яке наразі ще контролюють ісламісти. Операція визволення Мосула почалася днями.

Нагадаємо: зараз іракські урядові війська, союзні їм ополчення та курдські сили «пешмерга» ведуть наступ на Мосул практично з усіх боків. Із півдня вони просунулися на відстань близько 15 кілометрів до його околиць, із півночі вже наближаються до околиць міста, а зі сходу вони вже ввійшли в Мосул, у східних районах якого точаться вуличні бої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-