МЗС Німеччини пообіцяв ООН 61 мільйон євро для Африки

МЗС Німеччини пообіцяв ООН 61 мільйон євро для Африки

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер пообіцяв Верховному комісару Організації об'єднаних націй у справах біженців Філіппо Гранді більше 60 мільйонів євро.

Домовленість була досягнута за підсумками їхньої зустрічі в понеділок в Берліні, повідомили кореспонденту Укрінформу в ФРН у МЗС Німеччини.

«Завдяки підтримці німецького Бундестагу я можу обіцяти комісару у справах біженців Філіппо Гранді, що ми виділимо УВКБ вже в цьому році для вирішення гострих криз в Африці додатково 61 млн євро в якості гуманітарної допомоги», - заявив міністр.

Він вважає, що з допомогою цих грошей вдасться поліпшити життя людей у країнах континенту, щоб вони не пускалися в небезпечну дорогу в Європу в пошуках кращої долі.

Дипломат зазначив, що Німеччина виділяє чимало коштів на вирішення проблеми біженців, особливо для полегшення гуманітарної кризи в Сирії та сусідніх з нею країнах. У той же час він підкреслив, що ФРН вважає своєю відповідальністю допомогу не тільки кризовим регіонам, які стоять у центрі уваги світової спільноти і в топ-новинах ЗМІ, але і країнах, про яких говорять зараз не так часто – Чад, Південний Судан, Сомалі, Бурунді.

Між тим, ситуація в цих країнах останнім часом через конфлікти і природні катастрофи різко погіршилася, і саме країни субекваторіальної Африки дають сьогодні у світі найбільше число біженців, а не Близький Схід.

Штайнмайер нагадав, що Німеччина значно збільшила в останні роки свій внесок у фонд організації Об'єднаних Націй на допомогу біженцям і висловив надію, що цей приклад наслідуватимуть й інші члени міжнародного співтовариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-