Обама продовжує довіряти директору ФБР – Білий дім

Обама продовжує довіряти директору ФБР – Білий дім

Укрінформ
Попри резонансну політичну заяву директора ФБР Джеймса Комі щодо поновлення розслідування у справі листів Гілларі Клінтон, яка відчутно знизила рівень підтримки кандидата від демократів, президент США Барак Обама продовжує довіряти главі ФБР.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу на президентському борту "номер один" речник Білого дому Джош Ернест, повідомляє Укрінформ.

"Президент сприймає директора Комі як стійку й принципову людину", - цитує агентство Reuters офіційного представника адміністрації Обами.

При цьому Ернест підкреслив, що після політичного скандалу, який виник внаслідок заяви Комі про справу Клінтон на вирішальному етапі перегонів, "думка президента про нього не змінилися". Як зауважив речник Білого дому, президент переконаний, що Комі "продовжує бути впевненим у своїй здатності керувати ФБР".

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Джеймс Комі відправив листа главам комітетів у Конгресі (які є республіканцями) про те, що ФБР поновило розслідування у справі листування Гілларі Клінтон на посаді держсекретаря.

Це спричинило різке падіння підтримки кандидата від демократів за кілька тижнів перед днем голосувань на президентських виборах та викликало шквал критики на адресу Комі та звинувачень у підтримці республіканського кандидата.

Пізніше директор ФБР заявив, що розслідування не знайшло складу злочину в діяльності Клінтон у зв'язку з виникненням нових обставин. "Ми вивчили всі відправлені та отримані повідомлення Гілларі Клінтон за час її роботи держсекретарем. На підставі наших перевірок ми не змінили тих висновків, які були зроблені щодо держсекретаря Клінтон у липні", - зауважив Комі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-