Пілоти НАТО розповіли про «непристойні жести» росіян при зустрічах у повітрі

Пілоти НАТО розповіли про «непристойні жести» росіян при зустрічах у повітрі

Укрінформ
Пілоти НАТО, які проходять службу в Естонії та Фінляндії, розповідають про часті польоти російських Повітряно-космічних сил (ВКС) у повітряному просторі цих країн.

Про це повідомляє Дощ з посиланням на The Washington Post.

Зокрема, у ніч на 6 листопада в повітряний простір Естонії та Фінляндії заходили як мінімум 13 російських військових літаків. Кожен з них супроводжували літаки НАТО.

«Пілоти нерідко пролітають у 10 ярдах (близько дев'яти метрів — Дождь) від російських літаків, що досить близько для того, щоб помахати рукою або, як в одному з нещодавніх випадків, побачити, як російський льотчик показує середній палець», — йдеться у статті. «Можливо, він занадто багато дивився „Кращого стрілка“, — наводяться у публікації слова пілота ВПС Німеччини, командира німецького контингенту НАТО в Естонії Свена Якоба.

За словами кореспондента газети, після прибуття до Естонії наприкінці серпня німецькі пілоти піднімали літаки по тривозі 34 рази (чи було це пов'язано з діями російської авіації, у статті не зазначено).

«Ми бачимо, що вони постійно намагаються кинути виклик і випробувати наші системи», — заявив міністр оборони Естонії Ханнес Хансена.

Офіційні представники НАТО називають польоти російських літаків над Балтикою «більше дратівливими, ніж загрозливими», проте вказують на підвищений ризик інцидентів у повітрі, відзначає The Washington Post. Прес-секретар НАТО Ділан Уайт розповів, що представники альянсу планують підняти це питання на майбутній раді Росія-НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-