Британський уряд уже готує законопроект щодо запуску Brexit – ЗМІ

Британський уряд уже готує законопроект щодо запуску Brexit – ЗМІ

Укрінформ
Уряд Великої Британії готує законопроект, який започаткує процедуру виходу країни з Європейського Союзу попри рішення Високого суду Лондона щодо погодження виходу з парламентом. 

Про це повідомляє Sky News із посиланням на власні джерела.

«Уряд тихо готує перший проект закону, який запускає статтю 50 Лісабонського договору – офіційного процесу виходу з ЄС, – якщо Вищий суд не задовольнить його апеляцію», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили виданню джерела, уряд має розпочати роботу над цим законопроектом зараз, аби мати достатньо часу «проштовхнути» його в парламенті до завершення кінцевого терміну початку виходу з ЄС, призначеного прем’єр-міністром на березень 2017 року. 

Минулого тижня урядовці відмовлялися коментувати, чи вже розпочався законотворчий процес щодо Brexit, і наголошували на тому, що зараз усі зусилля спрямовані на те, щоб виграти справу у Верховному суді.

Як повідомлялося, 3 листопада у Британії Високий суд ухвалив, що уряд не може оголосити про введення в дію статті 50 Лісабонського договору, яка формально запускає процедуру виходу з Євросоюзу, без схвалення парламенту.

У свою чергу уряд Великої Британії заявив про намір оскаржити це рішення. Очікується, що Верховний суд розгляне апеляційну скаргу на початку грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-