Швеція домоглася допиту Ассанжа - за тиждень у посольстві

Швеція домоглася допиту Ассанжа - за тиждень у посольстві

Укрінформ
Засновника порталу WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який з 2012 року живе в посольстві Еквадору в Лондоні, допитають просто у диппредставництві 14 листопада.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на прокуратуру Швеції. 

«Джуліана Ассанжа допитають в посольстві Еквадору в Лондоні 14 листопада», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що допит буде проводити еквадорський прокурор, а помічник шведського прокурора, головний прокурор Інгрід Ісгрен та слідчий шведської поліції будуть також присутніми на допиті та передадуть результати розмови до Швеції. 

«Еквадор позитивно відповів на запит Швеції щодо правової допомоги в боротьбі зі злочинністю, і допит проводитиме еквадорський прокурор», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, Джуліан Ассанж переховується в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року. Шведські прокурори хочуть допитати Ассанжа у справі про нібито згвалтування і сексуальні домагання у середині 2010 року щодо двох жінок-волонтерок WikiLeaks, які не подавали формальних позовів. Сам він відкидає звинувачення і вважає своє переслідування політично мотивованим.

Сайт WikiLeaks здобув популярність після публікації таємних матеріалів Пентагону, Держдепартаменту та інших державних органів США.

Раніше робоча група ООН з незаконного позбавлення волі опублікувала доповідь, у якій ідеться, що Велика Британія і Швеція незаконно утримували Ассанжа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-