У Молдові вимагають обкладати церкву податком через її втручання у вибори

У Молдові вимагають обкладати церкву податком через її втручання у вибори

Укрінформ
Більше чотирьох тисяч православних віруючих звернулися до Міністерства юстиції Молдови та Інспекторату з податкових зборів з вимогою обкладати церковні доходи податком через втручання представників церкви у виборчу кампанію.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми, громадяни Республіки Молдова, представники різних організацій у сфері захисту прав людини обурені публічними заявами Митрополита Кишинівського і Всієї Молдови Володимира, єпископа Маркела та інших представників православної церкви, які свідчать про їх активну участь у політичному житті Молдови. Зокрема, йдеться про проведення ними передвиборної агітації від імені молдавської Митрополії на користь кандидата на посаду президента від Партії соціалістів Ігоря Додона», - йдеться в оприлюдненій заяві.

Підписанти звертаються до Міністерства юстиції, Інспекторату з податкових зборів і Генеральної прокуратури, вимагаючи оподатковувати доходи православної церкви Молдови.

Кілька днів тому, під час виборчої кампанії митрополит Володимир (Кантарян) закликав громадян підтримати на виборах президента Ігоря Додона. З аналогічними заявами виступили й інші представники церкви.

Нагадаємо, 13 листопада в Молдові пройде другий тур президентських виборів. За посаду президента, за результатами першого туру, будуть боротися голова Партії соціалістів Ігор Додон і лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

Православна церква Молдови - самоврядна частина Російської православної церкви. Охоплює територію Молдови і Придністров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-