Британські судді викликали лють у прибічників Brexit

Британські судді викликали лють у прибічників Brexit

Укрінформ
Архієпископ Кентерберійський Джастін Уелбі заявив, що в нього викликали жах нападки на трьох суддів Високого суду, які ухвалили, що уряд не може розпочати процедуру Brexit без схвалення парламенту.

"Незалежні судді мають фундаментальне значення для наших цінностей... Неправильно нападати на них за прийняття законного рішення", - свідчить запис в офіційному "Твіттері" Уелбі.

Він також похвалив колишнього генпрокурора Британії Домініка Грива, який заявив, що жорстка критика суддів у провідних британських ЗМІ "нагадує про фашистську державу".

У четвер Високий суд Британії постановив, що уряд не може оголосити про введення в дію статті 50 Лісабонського договору, яка формально запускає процедуру виходу з Євросоюзу, без схвалення парламенту.

Уряд наполягав на тому, що має право прийняти таке рішення без консультації з парламентом, ґрунтуючись лише на прерогативи якої уряд користується від імені королеви при укладенні та розірванні міжнародних договорів.

Рішення суддів викликало бурхливу реакцію в британському суспільстві, в ЗМІ і соцмережах з'явилося безліч критичних і образливих коментарів на адресу суддів, що прийняли рішення.

Як зазначає BBC, міністр юстиції, який до того Британії Елізабет Трасс заявила, що судді мають право на незалежну позицію, проте ні слова не сказала про нападки на членів суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-