У Греції переформатували уряд

У Греції переформатували уряд

Укрінформ
Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас переформатував урядову команду. Зокрема, нових очільників отримали міністерства праці, освіти та внутрішніх справ.

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що посади зберегли міністр фінансів Евклід Цакалотос, котрий бере участь у переговорах з міжнародними кредиторами, а також очільники міністерств оборони та закордонних справ.

Колишнього керівника відомства з питань приватизації призначено державним секретарем з питань економіки. На думку оглядачів, таким рішенням Ціпрас, вочевидь, пішов назустріч вимогам кредиторів, котрі прагнуть прискорити темпи приватизації.

Міністр енергетики Панайотіс Скурлетіс, котрий намагався перешкоджати приватизації, тепер керуватиме міністерством внутрішніх справ. Міністерство праці очолить жінка, яку називають близькою довіреною особою глави уряду. 

Тим часом результати останніх опитувань засвідчують зниження рівня підтримки очолюваної Ціпрасом партії лівого спрямування "СИРІЗА". Таке падіння рейтингу відбулося на тлі непопулярних реформ, яких від правлячої коаліції у складі "СИРІЗИ" та правопопулістської партії "Незалежні греки" вимагають міжнародні кредитори.

Як повідомлялося, Афіни та країни Єврозони у липні минулого року домовилися про третій пакет фінансової допомоги обсягом до 86 мільярдів євро, що має запобігти банкрутству Греції. Консервативна опозиційна партія "Нова демократія" вже розкритикувала результат переформатування уряду, адже у новому кабінеті бракує нових облич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-