У Болгарії - останній день агітації перед президентськими виборами

У Болгарії - останній день агітації перед президентськими виборами

Укрінформ
У п'ятницю, 4 листопада, в останній день агітації перед президентськими виборами і референдумом, Центральна виборча комісія Болгарії оприлюднила остаточні списки виборців для участі в голосуванні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Для участі в голосуванні по виборах президента і віце-президента Болгарії до виборчих списків внесено 6 мільйонів 834 тисячі громадян з правом голосу», - повідомила прес-секретар Центрвиборчкому Камелія Нейкова.

При цьому вона наголосила, що голосувати на референдумі зможуть лише громадяни, які досягли 18-річного віку і постійно живуть на території Болгарії на момент підписання президентського указу про референдум, тобто на серпень 2016 року.

 Для організації процесу голосування працюватимуть більш як 12 тисяч виборчих дільниць, з яких 325 - за межами Болгарії, в 71-й країні світу.

 На посаду президента Болгарії претендує 21 кандидат - представник різних політичних партій, коаліцій і суспільно-політичних рухів.

 У суботу, 5 листопада, в так званий День роздумів політична агітація буде заборонена.

Як повідомлялося, крім президентських виборів, у Болгарії пройде референдум, на якому громадянам належить відповісти на кілька запитань: чи згодні вони із запровадженням процедури обов'язкового голосування на виборах і референдумах; чи підтримують мажоритарну систему на парламентських виборах і чи згодні вони з системою розподілу бюджетних коштів для партій з розрахунку 1 болгарський лев (0,5 євро) за кожен отриманий голос на останніх парламентських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-