Штайнмайєр відреагував на гучну заяву Ердогана

Штайнмайєр відреагував на гучну заяву Ердогана

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр відреагував на заяви президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана про те, що ФРН стала притулком для терористів, назвавши їх незрозумілими.

Про це повідомляє DW.

Як заявив Штайнмайєр у четвер, 3 листопада, у Берліні, він "абсолютно не може зрозуміти висловлювання Ердогана щодо безпекової ситуації в Німеччині".

Міністр наголосив, що ФРН прагне мати "тісні та конструктивні відносини" з Туреччиною, проте не мовчатиме, коли йдеться про порушення прав людини та наступу на свободу слова.

"Це не означає, що ми не говоритимемо відверто, коли йдеться про загрозу свободі слова та думок. Ми цього не робили раніше, і зараз ми цього не робитимемо", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у четвер, що Німеччина стала "притулком для терористів" і буде "засуджена  історією", звинувативши країну в нездатності видати прихильників мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара вважає організатором невдалої спроби перевороту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-