Виборчі перегони у Молдові: Додон заручився підтримкою проросійської партії

Виборчі перегони у Молдові: Додон заручився підтримкою проросійської партії

Укрінформ
Лідер проросійської "Нашої партії", мер молдавського міста Бєльци Ренато Усатий, оголошений правоохоронними органами Молдови у міжнародний розшук, закликав своїх прибічників підтримати у другому турі президентських виборів голову Партії соціалістів Ігоря Додона.

Про це заявив Усатий у своєму відеозверненні, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Мені не дуже близькі цінності, які просуває кандидат Майя Санду, окрім окремих її закликів - боротьба з режимом Плахотнюка (Влад Плахотнюк - один із лідерів правлячої в країні Демократичної партії - ред.) і розпуск парламенту. У нас є домовленість з Ігорем Додоном про те, що в другому турі ми підтримаємо кандидата від лівоцентристської партії. Я людина, яка своє слово тримає, тому підтримувати будемо Додона", - заявив Усатий.

На президентських виборах у Молдові, що відбулися 30 жовтня, висуванець "Нашої партії", журналіст Дмитро Чубашенко зайняв третє місце - за нього проголосували понад 6% виборців.

Сам Ренато Усатий оголошений у міжнародний розшук за відмову з'явитися до Генпрокуратури Молдови для надання показань по одній з кримінальних справ. За останніми даними,  градоначальник м. Бєльци знаходиться у Москві.

Як повідомляв Укрінформ, Ігор Додон і Майя Санду за результатами першого туру президентських виборів боротимуться за посаду президента Молдови у другому турі виборів, який пройде 13 листопада.

За даними Центрвиборчкому Молдови, лідером президентської гонки є Ігор Додон (за нього віддали свої голоси 47,98% виборців). За Майю Санду - 38,71%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-