Ватажок бойовиків ІДІЛ закликав їх утримувати Мосул

Ватажок бойовиків ІДІЛ закликав їх утримувати Мосул

Укрінформ
Лідер бойовиків ІДІЛ в Мосулі Абу аль-Багдаді, нібито вижив після авіаудару, випустив перше після початку наступу на місто армії Іраку і коаліції відеозвернення, закликавши їх не відступати.

Про це повідомило агентство AFP.

Напередодні неминучого розгрому аль-Багдаді закликав смертників агресивно атакувати західні міста і "зруйнувати міста невірних". Проповідник заявив про бажання, щоб "день невірних перетворили в ніч, занурили в хаос їх землі та пролили ріки крові". Аль-Багдаді також закликав бойовиків надати гідну відсіч військам Іраку в Мосулі та повідомив, що впевнений у перемозі.

"Не відступайте. Утримуйте вашу землю з честю і не підпадайте під ганьбу безчестя", - сказав він у зверненні.

Раніше повідомлялося, що, звільнивши від ІДІЛ навколишні села, війська коаліції увійшли в Мосул, а бойовики біжать в Сирію.

Лідеру терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді вдалося вижити після авіаудару в червні. У Мосулі почався заколот проти аль-Багдаді, оголошений начальником так званої ісламської поліції.

Тоді лідер ІДІЛ закликав елітні формування, що підкоряються йому безпосередньо, протистояти перевороту і віддав наказ знищити керівників ісламської поліції. ЗМІ повідомляли, що Мосул знаходиться в стані хаосу, між ворогуючими бойовими підрозділами угруповання тривають сутички.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-