США не зважають на поведінку Дутерте й продовжать співпрацювати з Філіппінами

США не зважають на поведінку Дутерте й продовжать співпрацювати з Філіппінами

Укрінформ
Попри скандальні та образливі заяви з боку президента Філіппін Родріго Дутерте на адресу США, в Держдепартаменті заявили, що американсько-філіппінське співробітництво зберігається на високому рівні, і Вашингтон має намір залишити його таким.

Так прокоментував ситуацію у середу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо ще раз підтвердити, що віддані нашим двостороннім відносинам з Філіппінами, підтриманню міжлюдських контактів, а також серйозно ставимося до наших перспектив співпраці у галузі безпеки", - зазначив речник Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати підтримують "близькі відносини" не тільки з народом Філіппін, але і з урядом країни. За його словами, у філіппінському уряді є багато відомств, "з якими у склалися давні відносини, і вони залишаються".

Представник Держдепу також наголосив, що Дутерте є обраним президентом країни і США поважають це, так само й те, що він формує міжнародну політику країни.

Зрештою, речник Держдепартаменту зауважив, що США мають намір продовжити поточну співпрацю з Філіппінами.

"Ми маємо намір підтримувати гарні відносини як з урядом, так і безпосередньо з ним (Дутерте – ред.)", - зазначив Кірбі.

Свою заяву Кірбі зробив у відповідь на прохання озвучити реакцію США на образливі висловлювання філіппінського лідера. Як повідомлялося раніше, напередодні американські ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що Держдепартамент США призупинив поставку 26 тис. штурмових гвинтівок філіппінській поліції після того, як в офісі американського сенатора Бена Кардіна заявили, що перешкоджатимуть цим поставкам.

У відповідь Дутерте під час виступу на телебаченні назвав "дурнями" та "мавпами" людей, які стояли за цим рішенням у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-