Обама розкритикував дії ФБР у справі Клінтон

Обама розкритикував дії ФБР у справі Клінтон

Відео
Укрінформ
Президент США Барак Обама висловив критичну оцінку рішенню директора ФБР Джеймса Комі оприлюднити інформацію про поновлення справи щодо листів Гілларі Клінтон на посту держсекретаря США.

Про це американський лідер заявив у інтерв'ю виданню NowThis, яке вийшло в середу.

"Я вважаю, що існують певні норми, коли проводяться розслідування, ми не діємо на підставі інсинуацій, і ми не оперуємо неповною інформацією та витоками", - сказав Обама.

Він підкреслив, що діяти треба, "грунтуючись на конкретних рішень", які приймаються.

"Коли ця справа була ретельно вивчена востаннє, висновок ФБР, висновок міністерства юстиції, висновок повторних розслідувань Конгресу, зводились до того, що вона (Гілларі Клінтон – ред.) зробила певні помилки, але, у справі не було нічого, що могло би спричинити судове переслідування", - зауважив президент США.

Таке висловлювання Обама зробив після того, як напередодні речник Білого дому Джош Ернест озвучив офіційну позицію президента щодо поновлення ФБР справи листів Клінтон. Він, зокрема, зауважив, що "не збирається ні захищати, ні критикувати те, що директор Комі прийняв рішення оприлюднити інформацію про розслідування". Крім того, речник Обами наголосив, що Білий дім не втручається у справи правоохоронних органів, і дотримуватиметься цього принципу надалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-