США задоволені прогресом у створенні системи ПРО в Європі

США задоволені прогресом у створенні системи ПРО в Європі

Укрінформ
Офіційний Вашингтон позитивно оцінює прогрес, досягнутий в рамках НАТО, щодо розгортання системи протиракетної оборони в Європі.

На цьому наголосила заступник помічника Держсекретаря США, керівник Бюро контролю, верифікації та виконання угод з питань озброєння Мелорі Стюарт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я би хотіла підкреслити значний прогрес, досягнутий союзниками НАТО у створенні необхідних систем НАТО C2 (наземних систем управління – ред.) з ефективного командування та контролю додатковими силами протибалістичної оборони НАТО, які були розгорнуті після саміту Альянсу в Чикаго в 2012 році", - заявила представник Держдепу, виступаючи в Лондоні.

При цьому вона звернула увагу на "давнє питання" щодо занепокоєнь з боку Росії системою ПРО. "НАТО чітко заявляє про це з 2010 року, що її система ПРО в Європі не призначена для підриву стратегічного потенціалу стримування Росії та не порушує Договору про РСМД", - заявила Стюарт.

Водночас, вона наголосила, що Росія на жаль, не відповіла позитивно на численні пропозиції Альянсу щодо співпраці у сфері протиракетної оборони. "І, на жаль, саме Росія в 2013 році в односторонньому порядку розірвала партнерський діалог з НАТО", - підкреслила Стюарт.

Представник зовнішньополітичного відомства США також нагадала, що початок незаконних дій Росії в Україні у 2014 році призвів до припинення двостороннього діалогу США і РФ у питаннях співпраці у сфері протиракетної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-