Парламент Киргизстану визначився з датою конституційного референдуму

Парламент Киргизстану визначився з датою конституційного референдуму

Укрінформ
Парламент Киргизстану в середу переважною більшістю голосів підтримав призначення на 11 грудня референдуму про внесення змін до конституції для посилення повноважень прем'єра, в крісло якого, на думку критиків, пересяде Алмазбек Атамбаєв після закінчення президентського терміну в 2017 році.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на прес-службу парламенту країни.

"Законопроект підтримали 89 депутатів 120-місцевого парламенту, проти проголосували 16 депутатів", - йдеться у повідомленні.

Сам Атамбаєв заперечує подібні прагнення і неодноразово заявляв, що не має наміру ставати прем'єр-міністром або спікером парламенту. Конституція забороняє йому балотуватися в президенти вдруге.

Більшість у парламенті становить Соціал-демократична партія на чолі з Атамбаєвим. Його соратники виступили з ідеєю правки Конституції в липні.

В кінці жовтня коаліція парламентської більшості, яку очолюють соціал-демократи, розпалася з ініціативи президентської партії через протиріччя між партнерами. Атамбаєв відправив уряд у відставку і вручив соціал-демократам мандат на формування нової коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-