Кремль уже розробляє тактику виборів, аби виграв Путін - ЗМІ

Кремль уже розробляє тактику виборів, аби виграв Путін - ЗМІ

Укрінформ
Кремль поставив завдання забезпечити високий результат кандидату від влади на виборах 2018 року, яким стане діючий президент Володимир Путін.

Про це повідомляє РБК із посиланням на чотирьох учасників зустрічі першого заступника глави Адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка з політтехнологами 

а зустрічі були присутні глава Політичної експертної групи Костянтин Калачов, політтехнологи Андрій Колядін і Олег Матвєйчев, гендиректор Агентства політичних і економічних комунікацій Дмитро Орлов, гендиректор PR-агентства "ІМА-консалтинг" Вартан Саркісов, директор Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков. З боку Адміністрації президента, окрім Кирієнка, були начальник управління внутрішньої політики Андрій Ярін, два його заступники - Тимур Прокопенко, що відповідає за взаємодію з партіями і молоддю, і Сергій Новіков, який займається взаємодією зі ЗМІ.

Захід проходив у закритому режимі, запрошених попросили не давати коментарі пресі, розповіли РБК чотири учасники зустрічі. За їх словами, головною темою обговорення були президентські вибори. Кремль має намір забезпечити на президентських виборах високу явку. Тоді кандидат від влади зможе розраховувати на високий результат - але не такий високий, "якими бували, наприклад, результати (колишнього президента Узбекистану Іслама - ред.) Карімова".

На зустрічі також обговорювалося питання про те, хто зможе скласти конкуренцію кандидату від влади. Геннадій Зюганов і Володимир Жириновський, які брали участь у виборах у цій ролі минулими роками, - вже люди похилого віку, через це не зрозуміло, наскільки вони можуть вести передвиборну агітацію. Сергій Миронов і Григорій Явлінський не можуть скласти конкуренцію кандидату від влади, оскільки вони не є популярними політиками. "Не зрозуміло, кого ще виводити на ці вибори і чи виводити взагалі", - розповів один із співрозмовників.

Крім того, учасники зустрічі розповіли про те, що Кирієнку слід по-новому побудувати відносини з регіонами, щоб понизити ризик зростання сепаратистських настроїв: "Обговорювали можливий малюнок кампанії, на чому її будувати, на які групи населення опиратися. Говорили про тенденції, які визначать ці вибори".

Як повідомлялося, Кирієнко став заступником глави адміністрації президента на початку жовтня 2016 року. На цій посаді він займатиметься внутрішньою політикою: вибори, взаємодія з регіонами, партії та громадські організації. Попередник Кирієнка В‘ячеслав Володін став спікером Держдуми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-