У Ризі відбувся VІ Фестиваль української молоді

У Ризі відбувся VІ Фестиваль української молоді "Балтійські зорі"

Фото, відео
Укрінформ
Український центр молоді та дітей в Латвії провів у Ризі VІ Міжнародний фестиваль творчості української молоді "Балтійські зорі".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після яскравого суботнього концерту-відкриття фестиваль "Балтійські зорі" продовжився в неділю. Спочатку пройшли майстер-класи, виставки. Наприклад, показав свої роботи тернопільський художник-іконописець Володимир Шерстій, присутні побачили колекцію Борщівської сорочки Віри Матковської.

Потім розпочався гала-концерт, в якому брали участь майстри з України та країн Балтії. Розпочала концерт відома бандуристка з Теребовлі (Тернопільська область) Уляна Перкалюк. Поруч з майстрами в гала-концерті виступали дитячо-юнацькі вокальні та хореографічні колективи з України (Ансамбль сучасного танцю «Потоки», дитячий музичний театр «Золотий ключик», обидва - з Дніпра) і Латвії (вокальний ансамбль «Серпантин»). Також на концерті трохи розказали про себе, прочитавши по кілька своїх творів, українські поети, письменники: Віктор Стус з Криму, а також Олександра Кара, Марія Грицан, Ірина Яськів.

У понеділок учасники фестивалю відбули разом із свою концертною програмою у дводенну подорож на круїзному паромі Рига-Стокгольм-Рига.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-