Президент Венесуели пригрозив тюрмою опозиціонерам

Президент Венесуели пригрозив тюрмою опозиціонерам

Укрінформ
Президент Венесуели Ніколас Мадуро в п'ятницю виступив з погрозами посадити до в'язниці політичних опонентів, якщо вони продовжать виступати з законодавчими ініціативами щодо відсторонення глави держави від влади.

Про це повідомляє Interfax.Ru.

"Якщо вони запустять так званий політичний суд, який йде врозріз з нашою конституцією, державна прокуратура зробить законні судові дії і відправить у тюрму кожного, хто порушує конституцію, навіть якщо йдеться про членів конгресу", - сказав Мадуро у зверненні до громадськості країни.

Раніше цього тижня опозиційну більшість у Національній асамблеї (парламенті) Венесуели схвалив початок процесу оцінки і визначення ступеня політичної відповідальності президента країни Ніколаса Мадуро за ситуацію, що складається зараз в країні.

Депутати викликали президента для пояснень до парламенту 1 листопада. При цьому ряд депутатів висловили думку про те, що нинішній президент має бути підданий адміністративним і кримінальним санкціям, після чого в країні може бути запущений процес обрання нового глави держави.

В останні роки Венесуелу охопила економічна криза, викликана, зокрема, проблемами в енергетиці. Криза супроводжується сильною інфляцією, безробіттям і дефіцитом товарів, в тому числі і першої необхідності.

Прихильники опозиції звинувачують Мадуро в тому, що він своїми діями намагається уникнути референдуму про його відставку. Раніше парламент Венесуели на екстреній сесії оголосив державним переворотом дії Мадуро, який, на думку опозиції, заблокував проведення референдуму про імпічмент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-