У Фінляндії хочуть нового підходу до погодження торговельних угод ЄС

У Фінляндії хочуть нового підходу до погодження торговельних угод ЄС

Укрінформ
Міністр торгівлі Фінляндії Кай Мюккянен закликав ЄС забезпечити умови, за яких майбутні торговельні угоди не потребуватимуть погодження всіх національних та регіональних парламентів країн-членів. 

Про це він заявив у інтерв'ю агентству Reuters

"Час змішаних угод добіг кінця. ЄС має бути здатним вести переговори про розвиток торговельних відносин і не застрягати в одній-єдиній країні", - сказав Мюккянен.

Фінський міністр закликав не повторювати ситуацію, що виникла з підписанням угоди про створення Зони вільної торгівлі між ЄС та Канадою.

Водночас він зазначив, що такий метод не можна застосовувати до угоди про Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерства (ТТІП) між ЄС та США.

Як повідомляв Укрінформ, через блокування одним із регіоном Бельгії - Валлонією - торговельної угоди про створення ЗВТ між Канадою та ЄС був скасований саміт ЄС-Канада, що мав відбутися у Брюсселі 27 жовтня. Пізніше у Бельгії домовилися про умови підписання всеохоплюючої торговельно-економічної угоди (CETA) між Євросоюзом і Канадою. Нині вимоги Валлонії враховані, однак внесені до тексту документа зміни ще мають затвердити решта країн-членів ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-