Канаді слід серйозно сприймати загрозу від Росії

Канаді слід серйозно сприймати загрозу від Росії

Укрінформ
Канадський депутат застеріг від поблажливого ставлення до Росії та попередив про серйозність загрози з боку Москви.

Про це заявив депутат федерального парламенту Канади та кандидат на посаду голови Консервативної партїі Ендрю Шир, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада мусить серйозно ставитися до загроз з боку російської організованої злочинності, корумпованих чиновників та незаконної окупації України. Я стурбований, що «бойскаутський» підхід міністра закордонних справ Канади Стефана Діона до Путіна ставить Канаду у невигідне становище», - сказав Шир.

Він також закликав своїх колег парламентарів якомога швидше ухвалити «акт Магнітського», який дозволить накласти санкції на чиновників-іноземців, щодо яких є обгрунтовані підозри у порушенні ними прав людини або вчиненні корупційних дій. «Канаді слід вжити жорстких заходів проти організованої злочинності та корумпованих російських чиновників, причетних до відмивання грошей у нашій країні. <…> Першим кроком у цьому має стати ухвалення «закону Магнітського», - наголосив депутат.

Він додав, що пишається забороною на в’їзд до Російської Федерації, отриманою через рішучу опозицію до незаконних дій Росії.

Нагадаємо: Росія ще три роки тому заборонила в’їзд на свою територію 13-ом канадцям, серед яких і депутат Ендрю Шир.

Російський юрист Сергій Магнітський загинув у Росії, перебуваючи під арештом після викриття корупційних діянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент. Однак міністр закордонних справ Канади Стефан Діон вважає, що чинне законодавство Канади дозволяє забороняти в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-