Єменські бойовики випустили ракету по священному місту іслама

Єменські бойовики випустили ракету по священному місту іслама

Укрінформ
Єменські бойовики-хусити випустили балістичну ракету в напрямку міста Мекка в Саудівській Аравії, де знаходяться найбільш священні місця ісламу.

Як передає Reuters, про це повідомили у очолюваній Саудівською Аравією міжнародній коаліції, яка бореться із бойовиками.

«Сили коаліції зруйнували ракету за 65 км від священного міста та завдали зустрічного удару по району запуску на території Ємену. Руйнувань на території Саудівської Аравії немає», - заявили військові.

Своєю чергою бойовики-хусити підтвердили пуск балістичної ракети «Буркан-1» углиб Саудівської Аравії, але зазначили, що ціллю був міжнародний аеропорт короля Абдулли в Джедді – найбільш завантажене летовище арабського королівства.

Reuters нагадує, що хусити контролюють більшість північного Ємену, включно зі столицею Саною. Їх підтримують також інші сили, лояльні до колишнього президента Ємену Алі Абдулли Салеха. Внаслідок громадянської війни у Ємені загинуло вже більше 10 тис осіб, а покинути свої домівки були вимушені понад 3 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-