Нова Зеландія припинила роботу над резолюцією РБ ООН щодо Алеппо

Нова Зеландія припинила роботу над резолюцією РБ ООН щодо Алеппо

Укрінформ
Нова Зеландія оголосила про припинення роботи над проектом резолюції Ради Безпеки ООН, спрямованої на припинення бойових дій в Алеппо.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми шоковані тим фактом, що Росія не збирається зупинити наступ на Алеппо на час, необхідний для того, щоб домогтися зміни поведінки сирійського уряду», - сказав постійний представник Нової Зеландії при ООН Джерард ван Бохем.

Запропонований Новою Зеландією проект резолюції вимагав, щоб «воюючі сторони негайно і повністю припинили всі напади, які можуть призвести до смерті або заподіяння шкоди людям чи завдати шкоди цивільним об'єктам».

У проекті резолюції також передбачалося введення регулярної 48-годинної паузи в бойових діях для доставки гуманітарної допомоги. Перше таке перемир'я, відповідно до проекту резолюції повинно відбутися протягом 24 годин після його прийняття.

Новозеландський проект резолюції був третім документом стосовно Алеппо, що розглядався Радою Безпеки ООН минулого місяця. 8 жовтня Франція запропонувала проект резолюції про заборону польотів військових літаків над Алеппо, але Росія застосувала право вето. Тоді Сполучені Штати, Великобританія і Франція виступили проти російського проекту, що передбачав виведення формувань угрупування «Джебхат ан-Нусра» зі Східного Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-