Штати заявляють про знищення 900 ісламістів під Мосулом

Штати заявляють про знищення 900 ісламістів під Мосулом

Укрінформ
За даними американського військового командування, з початку операції зі звільнення іракського Мосула від бойовиків "Ісламської держави" були ліквідовані від 800 до 900 терористів.

Про це повідомляє i24news із посиланням на AFP

"За півтора тижні операції під Мосулом, за нашими оцінками, ймовірно були вбиті близько 800 до 900 бойовиків "Ісламської держави", - заявив глава Центрального командування збройних сил США по Близькому Сходу генерал Джозеф Вотел в інтерв'ю AFP.

Як зауважує видання, іракські сили безпеки і курдські бійці пешмерга, які наступають на іракське місто Мосул, досягли відносно швидкого прогресу.

За попередніми оцінками, у Мосулі знаходяться від 3500 до 5000 бойовиків "ІДІЛ", та ще приблизно до 2000 терористів перебувають на території навколо міста.

За словами Вотела, точні цифри назвати важко, оскільки бойовики "ІДІЛ" пересуваються по місту змішуючись з місцевим населенням.

Як повідомлялося, у понеділок, 17 жовтня, прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок масштабної операції зі звільнення міста Мосул від терористичного угруповання "Ісламська держава".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-