Цьогоріч у Середземному морі потонули близько 4 тисяч біженців - ООН

Цьогоріч у Середземному морі потонули близько 4 тисяч біженців - ООН

Укрінформ
Незважаючи на значне скорочення кількості біженців та мігрантів, які прагнуть потрапити до Європи через Середземне море, цього року під час такої небезпечної подорожі потонули 3 740 осіб.

Про це на брифінгу в Женеві розповів прес-секретар Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) Вільям Спіндлер, інформує сайт ООН. 

"Минулого року - одна загибель на кожні 269 прибуттів, а 2016 року - одна загибель на кожні 88 прибуттів. На середземноморському маршруті між Лівією та Італією імовірність загибелі ще вища - одна смерть на кожні 47 прибуттів", - сказав Спіндлер.

Він повідомив, що у 2016 році Середземним морем до європейських берегів приплили близько 328 тисяч мігрантів і шукачів притулку. 3 740 осіб з них у ході небезпечної подорожі потонули. 

Спіндлер підкреслив, що в УВКБ украй стривожені високим рівнем загибелі біженців і мігрантів у Середземному морі. 

"Це найгірше, що ми будь-коли бачили", - відзначив прес-секретар.

За його словами, майже половина жертв, що потонули у Середземному морі цього року, відправилися в небезпечну подорож від берегів Північної Африки, намагаючись потрапити до Італії. 

Велика частина трагічних інцидентів пов'язана з тим, що контрабандисти використовують старі і непристосовані для такої подорожі судна. Деякі нещасні випадки сталися через непогоду на морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-