Уряд Киргизстану пішов у відставку

Уряд Киргизстану пішов у відставку

Укрінформ
Президент Киргизької Республіки Алмазбек Атамбаєв сьогодні, 26 жовтня, підписав указ «Про відставку Уряду Киргизької Республіки».

Про це повідомляє прес-служба президента Киргизстану.

“Рішення прийнято у зв'язку з офіційним оголошенням про втрату статусу парламентської більшості коаліцією фракцій, сформованою на основі коаліційної угоди  депутатськими фракціями  СДПК, «Киргизстан», «Онугуу-прогрес», «Ата Мекен» від 2 листопада 2015 року”, - йдеться в повідомленні.

Таким чином, указом ухвалюється: вважати, що уряд Киргизськой Республіки, сформований відповідно до коаліційної угоди між фракціями СДПК, «Киргизстан», «Онугуу-прогресс», «Ата Мекен» Жогорку Кенеша Киргизськой Республіки від 2 листопада 2015 року,пішов у відставку.

Окрім цього, згідно з указом, особам, що обіймали посади прем'єр-міністра, першого віце-прем'єр-міністра, віце-прем'єр-міністрів, членів уряду, а також керівників адміністративних відомств доручено продовжити виконання обов'язків до дня призначення членів нового складу уряду і керівників адміністративних відомств.

Указ набирає чинності з моменту підписання.

Сьогодні вранці стало відомо, що соціал-демократи вийшли із складу парламентської коаліції більшості. Це призвело до розпаду парламентського об'єднання і автоматичного розпуску уряду. Головною причиною виходу з коаліції парламентської більшості лідер соціал-демократів назвав непримиренні політичні позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-