Обама в листопаді здійснить останнє міжнародне турне

Обама в листопаді здійснить останнє міжнародне турне

Укрінформ
Президент США Барак Обама наступного місяця здійснить останнє міжнародне турне на своєму посту, під час якого зустрінеться з лідерами європейських та азіатських країн та обговорить, у тому числі українське питання.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеного у вівторок, передає Укрінформ.

"Президент Обама 14-21 листопада здійснить візити до Греції, Німеччини та Перу. Ця поїздка підкреслить прихильність президента трансатлантичній солідарності, сильній та інтегрованій Європі, а також співпраці з партнерами в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", - зазначається в повідомленні.

Зокрема, 17-18 листопада, коли президент США перебуватиме в Німеччині, він зустрінеться з федеральним канцлером Ангелою Меркель, щоб "переглянути тісне співробітництво" з широкого спектру двосторонніх, регіональних і трансатлантичних аспектів. 

"Серед питань порядку денного включені спільні зусилля з розв'язання конфліктів в Україні та Сирії, кампанія, спрямована на послаблення та знищення ІДІЛ, а також трансатлантичні економічні відносини",- повідомили в Білому домі. Крім того, в Німеччині президент США матиме "останню можливість" зустрітися зі своїми колегами - лідерами Німеччини, Франції, Італії та Сполученого Королівства, щоб "розглянути цілий ряд глобальних проблем". У Греції Барак Обама зустрінеться з президентом та прем'єр-міністром країни для обговорення зусиль з підтримки грецької економіки та відновлення економічного зростання на тлі кризи. Крім того, йтиметься про "забезпечення миру й процвітання в Європі" та у світі в цілому, а також про криху біженців. 

Під час візиту до Перу 18-20 листопада Барак Обама візьме участь у Саміті лідерів Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). 

Глава Білого дому перебуватиме в турне після президентських виборів у США, які відбудуться 8 листопада. У цей період та до інавгурації новообраного президента (у січні 2017 року) Барак Обама продовжуватиме виконувати обов'язки лідера Американської Держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-