Міноборони Латвії: ракетні кораблі РФ у Балтиці - психологічний тиск

Міноборони Латвії: ракетні кораблі РФ у Балтиці - психологічний тиск

Укрінформ
Відправлення російських малих ракетних кораблів (МРК) ЧФ Росії, носіїв крилатих ракет, у Балтійське море є заходом психологічної дії.

Про це заявила прес-служба Міноборони Латвії, повідомляє Delfi.

Згідно з наявною на даний момент інформацією МРК Росії "Серпухов" і "Зеленый дол" направлені в Балтійське море, але у оборонного відомства Латвії немає інформації про те, що ці кораблі залишаться у розпорядженні Балтійського флоту. Також Міноборони Латвійської республіки не має у розпорядженні інформації про те, чи справді на кораблях знаходяться ракети з ядерними боєголовками, але зазначає, що таке озброєння має широкий радіус ураження.

"Відправлення таких кораблів у Балтійське море є демонстрацією сили, щоб залякати НАТО і натиснути на нього. Мета демонстрації сили - психологічна дія", - сказав керівник департаменту військово-публічних відносин Міноборони Латвії Каспар Галкін.

Раніше повідомилося, що носії крилатих ракет "Калибр-НК" малі ракетні кораблі "Серпухов" і "Зеленый дол" Чорноморського флоту Росії в ході далекого походу зайшли в Північне море. За даними європейських джерел, ці МРК спрямовуються на Балтику. Офіційно про мету далекого походу двох МРК Чорноморського флоту не повідомлялося.

МРК "Серпухов" і "Зеленый дол" вийшли із Севастополя в другий для них далекий похід на початку жовтня. Під час проходження через Середземне море їх супроводжував буксир СБ-36. Вони заходили на Мальту і в іспанський порт Сеута. Під час першого походу цих МРК у Середземне море 19 серпня вони завдали три удари крилатими ракетами "Калібр" по цілях у Сирії.

МРК "Зеленый дол" і "Серпухов" - 4-й і 5-й кораблі проекту 21631, передані Чорноморському флоту після окупації Криму, наприкінці 2015 року. Кожен з них може нести по вісім крилатих ракет "Калибр-НК" або "Оникс".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-