Канада прийме біженців-єзидів

Канада прийме біженців-єзидів

Укрінформ
Протягом найближчих чотирьох місяців Канада  збільшить кількість прийнятих біженців-єзидів.

Про це під час дебатів у парламенті заявив міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Слід розуміти, що забрати єзидів звідти, де вони є зараз, і перевезти сюди складно. Утім, моє міністерство відправило місію до регіону їх проживання, і ми беремо зобов'язання перевезти їх сюди протягом 120 днів або швидше», - сказав Маккалум.

Однак він не зміг сказати, скільки саме єзидів прийме Канада. «Ми важко працюємо. Ми щойно повернулися із місії у регіоні, покликаної визначити, скільки, звідки і як швидко ми приймемо єзидів у Канаді. Ми дали слово зробити це, і це буде зроблено», - наголосив міністр.

Маккалум додав, що правляча Ліберальна партія підтримає законопроект опозиції, який закликає допомогти єзидам. «Ліберали підтримають законопроект. Сподіваюся, це питання стане позапартійним, зважаючи на серйозність ситуації. Маю надію, що парламент одноголосно проголосує за те, аби привезти сюди єзидів. Ми вивчаємо усі варіанти і зробимо це якомога швидше», - зазначив він.

За його словами, допомога єзидам є пріоритетним питанням. «Ми згодні із Консервативною партією, що пріоритет цієї справи високий, тому працюємо над нею прямо зараз», - підсумував міністр.

ООН визнала злочини "ІДІЛ" проти древньої релігійної народності єзидів геноцидом та закликала держави-члени допомагати єзидам.

З початку листопада минулого року Канада прийняла понад 32 тис. біженців із Сирії.

Фото: aljazeera.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-