Представник США відвідав Філіппіни після заяв Дутерте про

Представник США відвідав Філіппіни після заяв Дутерте про "розлучення" з Америкою

Укрінформ
Помічник державного секретаря США з питань Східної Азії й Тихого океану Деніел Рассел передав філіппінській владі занепокоєння США та інших країн щодо невизначеності країни, а також масових позасудових страт на Філіппінах через розгорнуту президентом "війну з наркотиками".

Про це він заявив у понеділок у Манілі, передає Укрінформ.

"Низка суперечливих заяв, зауважень і реальна ситуація невизначеності щодо намірів Філіппін спричинили зростаючі занепокоєння в низці країн – не тільки в моїй, і не тільки на рівні урядів, але на рівні громад", - заявив американський дипломат

Він підкреслив, що такі заяви не є позитивною тенденцією.

Рассел також зауважив, що передав безпосередньо міністру закордонних справ Філіппін Перфекто Ясау стурбованість офіційного Вашингтона з приводу "війни проти наркотиків", яку оголосив президент Дутерте, протягом якої за чотири місяці в країні було вчинено понад 3,7 тис. позасудових страт.

Рассел наголосив, що США виступають за правові рамки проведення розслідувань та притягнення винних до відповідальності. Представник США також попередив, що ситуація, яка виникла на Філіппінах, а також заяви президента цієї країни шкодитимуть міжнародним бізнес-зв'язкам.

Водночас, представник США заявив, що Вашингтон підтримує прямий діалог і переговори між Філіппінами і Китаєм. "Помилково припускати, що поліпшення відносин між Манілою і Пекіном якось відобразяться на США. Ми не хочемо, щоб цій країні довелося вибирати між США і Китаєм", - зауважив Рассел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-