Ураган

Ураган "Метью" спричинив голод для мільйону людей на Гаїті – ООН

Укрінформ
Близько 800 тис. людей на Гаїті опинилися в скрутних умовах без їжі на Гаїті внаслідок руйнівного впливу урагану "Метью", який мав місце в регіоні понад два тижні тому.

Про це йдеться в повідомленні Центру новин ООН, передає Укрінформ.

"За оцінками Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і Всесвітньої продовольчої програми (ВПП), а також уряду Гаїті та його Національної координаційної ради з продовольчої безпеки, встановлено, що в результаті урагану "Метью" близько 1,4 млн людей потребують продовольчої допомоги, 800 тис. з яких знаходяться в скрутному становищі", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що стихія вбила щонайменше 50% домашньої худоби й практично повністю знищила сільське господарство в країні. Уздовж південної берегової лінії повені змили всю інфраструктуру рибальства, де більшість населення мало прибуток саме з цього виду діяльності. Крім того, повідомляється про знищення 90% лісових і плодових дерев.

"Продуктів на місцевих ринках скоро не стане, тож нам потрібно більше коштів для того, щоб продовжити постачання харчів, допомогти 800 тис. людям, які опинилися в скрутних уомвах",- заявив з цього приводу регіональний директор ВПП у Латинській Америці й Карибському басейні Мігель Баррето.

Зараз ФАО працює з міністерством сільського господарства Гаїті в рамках реалізації плану реагування на надзвичайні ситуації. За цією програмою, надаватиметься допомога людям для відновлення сільгоспдіяльності, а також підвищення продовольчої безпеки в сільських районах.

Для того, щоб задовольнити потреби продовольчої допомоги в Гаїті, гуманітарна спільнота потребує додатково $56 млн протягом наступних трьох місяців, зауважили в ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-