Туреччина завершила розробку змін до конституції

Туреччина завершила розробку змін до конституції

Укрінформ
Туреччина завершила роботу з розробки змін до чинної конституції і, в разі схвалення парламентом, країна може перейти з парламентської на президентську систему правління.

Проект підготовки відповідної зміни до конституції був завершений правлячою турецькою «Партією справедливості і розвитку», повідомляє Hurriyet Daily News.

«Ми завершили нашу роботу над новою конституцією і президентською системою. Ми провели достатньо дискусій як у парламенті, так і з громадськістю. Ми направимо наші пропозиції в парламент якнайшвидше», - заявив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим.

У разі, якщо реформу підтримають щонайменше 367 депутатів, вона може бути прийнятою. Якщо ж зміни до конституції не наберуть необхідної кількості депутатських голосів, але отримають підтримку хоча б 330 депутатів, питання вирішуватиметься на всенаціональному референдумі.

Нагадаємо: раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що після невдалої спроби перевороту в Туреччині чинна конституція країни, ухвалена 7 листопада 1982 року, може бути змінена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-