USA Today: Росія пробує допомогти Трампу скомпрометувати вибори в США

USA Today: Росія пробує допомогти Трампу скомпрометувати вибори в США

Укрінформ
У Сполучених Штатах побачили в публікації російської державної газети "Известия" спробу скомпрометувати результати президентських виборів в Америці в угоду заяв кандидата від республіканців Дональда Трампа про фальсифікації.

Про це пише у четвер центральне американське видання USA Today.

"У очевидний спосіб, щоб скомпрометувати Сполучені Штати в угоду заявам Дональда Трампа про "фальсифікації" президентських виборів, Росія намагалася направити спостерігачів на виборчі дільниці США в день голосування 8 листопада", - зазначає видання, коментуючи публікацію в "Известиях" і RT.

При цьому зауважується, що заступник речника Держдепартаменту США Марк Тонер назвав такі зусилля росіян "піаром" і "заперечив, що США заблокували російським дипломатам можливість спостереження за виборами".

Крім того, американське видання звернулося до апарату держсекретаря штату Луїзіана Тома Шедлера, який отримав запит про допуск російських спостерігачів. Там назвали це "пропагандистським вивертом", зазначає газета.

У четвер російське видання "Известия"  випустило статтю під заголовком "Російських спостерігачів не пустять на американські вибори". У публікації, зокрема, йдеться, що американська сторона відмовила дипломатам РФ у відвідуванні виборчих дільниць у трьох штатах – Оклахомі, Луїзіані і Техасі. У Вашингтоні порекомендувавши росіянам приєднатися до міжнародної місії БДІПЛ ОБСЄ, зазначила російська газета.

Напередодні, виступаючи на теледебатах у Лас-Вегасі, Дональд Трамп заявив, що подумає, чи визнавати демократичними результати голосувань на нинішніх президентських перегонах. Це викликало негативну реакцію з боку американців.

Однак це була його не перша заява. Раніше у Твіттері він написав: "Звичайно, що до й під час дня виборів трапляються масштабні фальсифікації. Чому республіканські лідери заперечують, що це має місце? Так наївно!"

Цей допис розлютив навіть діючого президента США Барака Обаму, який закликав мільярдера "не скиглити" та робити свою справу, щоб отримати більше голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-