Туск: ЄС залишається єдиним у політиці щодо Росії

Туск: ЄС залишається єдиним у політиці щодо Росії

Укрінформ
Євросоюз тримається послідовного курсу у своїй політиці відносно Росії та не піде на компроміси у питаннях європейських цінностей і принципів.

Про це заявив Президент Європейської ради Дональд Туск за результатами першого дня саміту ЄС, який проходить у Брюсселі 20-21 жовтня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, ЄС прагне діалогу, але ніколи не поступиться нашими цінностями і принципами. Тому лідери домовилися триматися цього курсу і зберігати єдність ЄС», - відзначив позицію лідерів Євросоюзу у політиці відносно Росії Д.Туск.

За його словами, є чітко зрозумілим, що стратегія Росії полягає у послабленні ЄС.

«Ми маємо тверезу оцінку реальності і не вдаємося до ілюзій», - додав Президент Європейської ради.

Він повідомив, що лідери під час широкої дискусії про дії Росії особливо наголошували на порушеннях з її боку повітряного простору, проведення кампаній з дезінформації, здійсненні кібератак, втручання у політичні процеси в ЄС та поза ним, застосуванні гібридних засобів у регіоні Балкан, та поза ним, а також на проведенні розслідування збиття літака рейсу MH17.

Д.Туск також заявив, що саміт засудив дії режиму президента Асада і його союзника Росію через бомбардування міста Алеппо.

Формально, Європейська рада цього разу не ухвалювала офіційного політичного документу відносно Росії, але це питання, включаючи продовження санкцій, буде розглянуто на наступному саміті у грудні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-