США не зрозуміли президента Філіппін, який

США не зрозуміли президента Філіппін, який "попрощався" з Америкою

Укрінформ
В адміністрації США не можуть знайти логічних пояснень останньому висловлюванню президента Філіппін Родріге Дутерте, який заявив, що "прощається" зі Сполученими Штатами. 

Так прокоментував останню промову філіппінського лідера речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми спробуємо знайти пояснення, що саме мав на увазі президент (Філіппін – ред.), коли говорив про те, що прощається зі США. Для нас незрозуміло, що це означає і якими можуть бути наслідки", - зазначив Кірбі

Він зауважив, що в Державному департаменті не панікують з цього приводу. За його словами, союз між США і Філіппінами, який триває понад 70 років, "пережив усі види штормів". "Ми залишаємося твердими у наших зобов'язаннях в рамках договору взаємної оборони, який маємо з Філіппінами", - зауважив речник Держдепартаменту США.

Він додав, що помічник держсекретаря США в питаннях Східної Азії Деніел Рассел вихідними відправиться до Маніли для роз'яснення всіх питань у переговорах з філіппінською владою. 

Як повідомляв Укрінформ,  у четвер президент Філіппін заявив, що прийшов час попрощатися зі США. "Я оголошую про своє відокремлення від Сполучених Штатів. І у військовій сфері, може, не у соціальній, але в економіці також", - заявив Дутерте під час бізнес-форуму в Пекіні. Водночас він висловив бажання зустрітися з президентом РФ, "щоб поговорити з Путіним і сказати йому, що нас троє проти світу - Китай, Філіппіни і Росія, це єдиний шлях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-