У Туреччині день путчу зробили державним святом

У Туреччині день путчу зробили державним святом

Укрінформ
Комісія з питань внутрішніх справ парламенту Туреччини затвердила законопроект, відповідно до якого район Казан в Анкарі буде перейменовано в Кахраманказан («Героїчний район»), а 15 липня - оголошено Днем демократії і свободи, який буде неробочим.

Про це повідомляє Anadolu.

"В рамках одного законопроекту були об'єднані п'ять пропозицій, підписи під якими поставили голова Партії справедливості і розвитку, прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, голова найбільшої в Туреччині опозиційної Республіканської народної партії Кемаль Киличдароглу і голова опозиційної Партії націоналістичного руху Довлет Бахчелі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, група військовослужбовців ЗС Туреччини, які перебувають у терористичній організації Фетхуллаха Гюлена, в ніч з 15 на 16 липня здійснила спробу збройного захоплення влади в країні. Ця спроба була невдалою завдяки діям керівництва країни і органів правопорядку, а також пересічних громадян. Загинула 241 особа.

Організація ісламського співробітництва та Рада співробітництва арабських держав Перської затоки раніше визнали FETO (терористична течія Фетхуллаха Гюлена) терористичною організацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-