Австралія і надалі не підтримуватиме заборону ядерної зброї

Австралія і надалі не підтримуватиме заборону ядерної зброї

Укрінформ
Сенат Австралії заслухав доповідь представників МЗС щодо позиції країни стосовно ядерного роззброєння, в якій зазначалося, що Австралія і надалі не підтримуватиме заборону ядерної зброї.

Про це повідомляє видання The Guardian

«Австралії важливо не дратувати тих, хто володіє такою зброєю, а включатися у процес щодо її зменшення до 15 000 одиниць. Договір про заборону є емоційно привабливим, однак насправді такий підхід тільки відвертає увагу від стійких, практичних кроків, необхідних для ефективного роззброєння», - зазначила глава зовнішньополітичного відомства країни Джулі Бішоп.

В австралійському МЗС вважають, що Договір про заборону ядерного озброєння приречений, оскільки його не підтримують ті країни, що нею володіють, включаючи 5 постійних членів РБ ООН.

Хоча Австралія й має великий досвід в області роззброєння в цілому - протягом свого головування в Раді Безпеки країна зробила великий внесок у наповнення Договору про торгівлю зброєю, і була одним з найбільших у світі донорів фонду зі знищення хімічної зброї, роззброєння і контролю над озброєннями - однак її позиція щодо ядерної зброї, базується на позиції США про те, що «ядерна зброя продовжує відігравати певну роль у підтриманні миру і стабільності».

Це суттєво виділяє Австралію на фоні країн Тихоокеанського регіону, які традиційно виступають за заборону ядерної зброї. Крім того, така позиція викликає щодалі більшу критику громадського сектору.

У серпні ц.р. Австралія уже робила спробу зірвати голосування щодо заборони ядерної зброї під час наради ООН з питань роззброєння, однак доповідь про започаткування у 2017 році переговорів щодо заборони ядерної зброї, була у підсумку схвалена 68 голосами проти 22, ще 13 країн утрималися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-