Трюдо хоче стати кращим другом Путіна – канадський депутат

Трюдо хоче стати кращим другом Путіна – канадський депутат

Укрінформ
Прагнення чинного канадського уряду відновити спілкування з Росією є «проблематичним».

Таку думку висловив депутат федерального парламенту від опозиційної Консервативної партії та тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Операція UNIFIER (канадська військова тренувальна місія в Україні – Ред.) не була подовжена, а угода про співпрацю у сфері оборони – підписана, саме тому, що уряд хоче нормалізувати стосунки із Росією, що є проблематичним», - сказав Безан.

На його переконання, саме через бажання зближення із РФ Канада нині «холодно зустрічає» Україну. «Це лише доводить, що Путін та Трюдо хочуть стати кращими друзями», - зазначив опозиціонер.

Як повідомляв Укрінформ, близько 200 канадських військових інструкторів із минулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцям на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах.  Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту Джастіна Трюдо до Києва Петро Порошенко звернувся до нього із прохання продовжити термін перебування інструкторів в Україні.

Своєю чергою угода про співпрацю у сфері оборони має бути укладена між міністерствами оборони України та Канади і є одним із кроків, необхідних для відкриття Україні доступу до канадського ринку зброї. За словами джерел агентства, її мало бути підписано ще у липні під час візиту Джастіна Трюдо до Києва, однак цього не трапилося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-